Vandhuller

Et vellykket nyt – eller oprenset – vandhul pynter i landskabet, og beriger din ejendom med nyt liv.

Man får meget natur for pengene ved at anlægge og pleje vandhuller. Vandhullerne byder på oplevelser for voksne og børn. Og de kræver kun begrænset plads på markerne.

Allerede et par dage efter at et vandhul er etableret kommer de første vandkalve, rygsvømmere og guldsmede og slår sig ned. Findes de i nærheden, følger frøer, tudser og salamandre snart efter.

Vandplanterne spirer fra frø, som tabes af fugle langs vandkanten, eller fra frø, som har været gemt i jorden.   Rådyr, harer, fasaner og andet vildt nyder godt af det fristed, som de udyrkede arealer omkring et vandhul byder på.

Husk på at langt de fleste vandhuller er beskyttet imod ændringer, kontakt derfor biolog Lars Sandberg på telefon 89151856 eller via email lars.sandberg@randers.dk, for at høre om netop dit vandhul er beskyttet, og hvordan du kommer videre.

Du kan ansøge om at få lov til at anlægge et nyt vandhul ved at bruge selvbetjeningsboksen til højre. Her kan du også søge om at få lov til at oprense eller udvide et eksisterende vandhul.

Gode råd og informationer omkring vandhuller, kan du finde i folderen "Oprensning og nyanlæg af vandhuller".