Legepladser

På de offentlige legepladser i Randers opstilles der kun legeredskaber, som enten lever op til Dansk Standard eller til de europæiske fællesstandarder.

Tegnforklaring til kortet: De grønne markeringer er legepladser i Naturområder og småanlæg.
De blå markeringer er legepladser i parkerne.Vis Legepladser i grønne områder på et større kort
 

Byggetilladelse

Nogle få legepladsredskaber kræver ikke byggetilladelse, men sikkerhedsbestemmelserne skal alligevel være overholdt.

Det er derfor altid en god idé at kontakte Randers Kommune for at undersøge, hvorvidt der kræves en byggetilladelse.

Legepladssikkerhed

Der er forskellige regler for legepladsredskaber på offentlige legepladser og de legepladsredskaber, der står i en privat baghave. Der er indtil flere nyttige hjemmesider, der indeholder omfattende information om legepladser og sikkerhed.

Offentlige legepladser

På offentlige tilgængelige legepladser må der kun opstilles legeredskaber, som enten lever op til Dansk Standard eller til de europæiske fællesstandarder. Dette gælder også for beboerforeninger, grundejerforeninger, kolonihaveforeninger m.m.

Sikkerhedsinspektion (pdf)

Private legepladser

Legepladsredskaber til private legepladser er omfattet af et direktiv om sikkerhedskrav til legetøj samt de europæiske standarder på området. Legepladsredskaber solgt som legetøj til private legepladser skal være CE-mærket.

Link til info om CE-mærket

Vær opmærksom på at etablering og indretning af legepladser med redskaber såsom gynger, rutschebaner, svævebaner, karruseller, vipper, legetårne, klatrenet, klatrevægge samt diverse redskaber på naturlegepladser kræver en byggetilladelse.

Bygningsreglementet henviser til DS-standarder for legepladsudstyr og faldunderlag. Heri er angivet de betingelser, som bør opfyldes for at beskytte mod ulykker, når børn benytter redskaber på legepladser.

Der findes også en dansk standard for naturlegepladsredskaber.

På nedenstående link findes gode råd og vejledning til sikkerheden på legepladser.

www.forbrugerraadet.dk

Sikkerhedsstyrelsen

Dansk Standard