Vandrestier

Kort over stier og ruter

På denne side kan du finde kort over de mange muligheder for naturture i Randers Kommune.

Lodsstien

Lodsstien er et godt 30 kilometer langt stiforløb, der strækker sig fra indsejlingen til Randers Fjord ved Udbyhøj og ind til Randers Havn.

Nordsøstien

Nordsøstien byder på mange oplevelser på ruten fra Udbyhøj til Havndal. Den del af North Sea Trail der passerer gennem Randers Kommune, starter i Udbyhøj Vasehuse på den vestlige side af fjorden.

Hjertestien i Fladbro

Hvis du gerne vil udfordres, så gå en tur ad hjertestien i Fladbro.

Trækstien

- også kaldet Pramdragerstien

Lemstien

Den Gamle Hadsundbane er en grusbelagt cykelsti fra Dronningborg til Lem. Stien på den gamle jernbane følger engen ved Rismølle Bæk og Dronningborg Skov.

Kristrup Enge

Oplev gamle erhvervsgrunde der er blevet grønne områder, nyd udsigten over fjorden og forestil dig scener fra Grevens Fejde, når du ser Niels Ebbesens tro væbner, Niels Trøsts mindeplade.

Kastbjerg Ådal

Flotte og oplevelsesrige rundture i Kastbjerg Ådal. Lokale repræsentanter for landsbyerne har hjulpet med at udpege fem vandreruter, der er skiltet og markeret.

Folderen 'Gå en god tur i de historiske byparker'

Randers' gamle parker blev anlagt på skrænterne nord for den oprindelige bygrænse. Skrænterne blev oprindelig brugt til grusgrave, lossepladser og møddinger.

Folderne 'Spor i landskabet'

Sporene bliver lavet på baggrund af en frivillig aftale med lodsejerne, som etablerer vandrestier på deres jord. Et spor kan gå igennem marker, skove, enge og mange andre naturtyper.

Rundt om Gudenåen

Dette er en artikelserie med billeder og beskrivelser af årets gang ved Gudenåen omkring Randers Naturcenter og i Vorup Enge fra 2017.

Stjerneruten

Stjerneruten leder dig rundt til Randers midtbys gode historier, steder der er med til at fortælle Randers historie.