Folderne 'Spor i landskabet'

Sporene bliver lavet på baggrund af en frivillig aftale med lodsejerne, som etablerer vandrestier på deres jord. Et spor kan gå igennem marker, skove, enge og mange andre naturtyper.

Albæk Møllebæk

Ved regnvandsbassinet ved Vangvejen i Harridslevs sydlige udkant ligger sporet ved Albæk Møllebæk og tilbyder en frisk rundtur langs, over og omkring Albæk Møllebæk. Skulle du have mod på det, ligger der god times frisk luft og venter forude, hvad enten du vælger den gule rute på 2,5 kilometer eller den røde på ca. 3,5 kilometer.

Gjerlev Kær

Sporene i Gjerlev Kær finder du i den sydøstlige del af Gjerlev ca. 15 kilometer nord for Randers. Der er to startsteder at vælge mellem: på Østermarksvej mellem nr. 28 og 32 eller på Ærteholmsvej syd for spejderhuset. Sporet har to ruter: En gul rute på 3,5 kilometer og en rød rute på 5 kilometer.

Hulen ved Lindbjerg

En halv snes kilometer nordøst for Randers, der hvor vejen mellem Lindbjerg og Linde krydser Tvede Å, ligger ”Sporet ved Hulen”. Et lille spor i landskabet på kun et par kilometer, hvis ringe længde opvejes af et smukt og meget bakket terræn, der giver garanti for oplevelser og sved på panden uanset årstid.

Mellerup Færgehus

Sporene ved Mellerup tager udgangspunkt ved en af Danmarks korteste færgeruter - den kongeligt privilegerede Mellerup - Voer færgerute, hvis færgeri er blandt de ældste i Danmark. Historien kan føres mere end 400 år tilbage til 1610, hvor Voer færgested og det halve færgeløb var ejet af herregården Stenalt i Rougsø herred, mens Mellerup færgested og det andet halve færgeløb hørte under kronen. Overfarten foregik dengang på en fladbundet pram, der blev roet over fjorden.

Støvringgård

Små 13 kilometer nordøst for Randers finder du sporet ved Støvringgård. I skovbrynet ved Smedekøllen overfor Støvringgård Kloster starter ruten, der er ca. 4,5 kilometer lang og markeret med blå pile.

Øster Tørslev Kær

Digerne langs fjorden giver mulighed for at komme ud at se det særprægede landskab. Den smalle fjord med sivområder og rigt fugle- og dyreliv er et studie værd. Kom en tidlig morgen, når tågen hænger over de lave enge og et stort fragtskib sejler ud fra Randers i det første morgenlys. Her får du afstand til det travle hverdagsliv. Den røde rute er ca. 4 kilometer lang. Numrene på kortet henviser til nedenstående beskrivelser. God tur!

Om Spor i landskabet

Spor i Landskabet er vandrestier, der har til formål at forbedre befolkningens muligheder for på vandreture at opleve den danske natur på egen hånd.